Prezes Krzysztof Bednarek w wywiadzie dla serwisu Bankomania mówi o swoim zamiłowaniu do sportu – piłki wodnej i golfa.

Wspomina także początki działalności spółki Ocmer oraz akcentuje jej podstawowe założenia biznesowe: Co roku realizujemy wiele inwestycji o rzędu 22-23 tys. mkw. Do tej pory wykonaliśmy również sporo nieco mniejszych zleceń (15-18 tys. mkw.). Do dziś nasze hale przykryły ponad milion metrów kwadratowych powierzchni w Polsce i za granicą. Z czego jesteśmy dumni? Cieszy nas współpraca z zagranicznymi, wymagającymi kontrahentami, którzy oczekują bardzo precyzyjnej realizacji zapisów w kontrakcie. Staramy się działać wedle określonego modelu – używamy najlepszych materiałów dostępnych na rynku i w związku z czym nie mamy ambicji bycia firmą najtańszą. Mieścimy się z realizacjami w widełkach średniej ceny rynkowej. Pracujemy na rozsądnej i niskiej marży.

Całość artykułu dostępna jest pod adresem: „Gracz na rynku budowlanym i na polu golfowym -Krzysztof Bednarek”.