Ocmer w Łódzkim Klastrze Budowlanym – BOAT - Ocmer

Od marca 2015 roku Ocmer Sp. z o.o. jest jedną z ośmiu firm budowlanych z województwa łódzkiego, która należy do „Łódzkiego Klastra Innowacji Budowlanych - BOAT”. Koordynatorem klastra jest Łódzka Agencja Rozwoju Regionalnego S.A., a pozostałymi członkami uczelnie wyższe: Politechnika Łódzka, Akademia Sztuk Pięknych w Łodzi, Wyższa Szkoła Informatyki i Umiejętności oraz instytucje otoczenia biznesu./span

Nadrzędnym celem „Łódzkiego Klastra Innowacji Budowlanych” jest zintegrowanie współpracy między podmiotami gospodarczymi, uczelniami wyższymi, instytucjami otoczenia biznesu oraz centrami naukowymi, zainteresowanymi tematyką nowych technologii w województwie łódzkim./span>