25 LAT DOŚWIADCZENIAWykwalifikowana kadra

25.04.2018 - "Kluczowa jest rzetelność. W budownictwie jest tak, że każdy pracownik ponosi osobistą odpowiedzialność za wykonaną pracę. Dotyczy to zarówno architektów, jak i kierowników budowy. Ważne, by spełniać wszelkie normy. Tu nie ma miejsca na kompromisy!”

Prezes Krzysztof Bednarek w wywiadzie dla serwisu Bankomania mówi o swoim zamiłowaniu do sportu – piłki wodnej i golfa.

Wspomina także początki działalności spółki Ocmer oraz akcentuje jej podstawowe założenia biznesowe: Co roku realizujemy wiele inwestycji o rzędu 22-23 tys. mkw. Do tej pory wykonaliśmy również sporo nieco mniejszych zleceń (15-18 tys. mkw.). Do dziś nasze hale przykryły ponad milion metrów kwadratowych powierzchni w Polsce i za granicą. Z czego jesteśmy dumni? Cieszy nas współpraca z zagranicznymi, wymagającymi kontrahentami, którzy oczekują bardzo precyzyjnej realizacji zapisów w kontrakcie. Staramy się działać wedle określonego modelu – używamy najlepszych materiałów dostępnych na rynku i w związku z czym nie mamy ambicji bycia firmą najtańszą. Mieścimy się z realizacjami w widełkach średniej ceny rynkowej. Pracujemy na rozsądnej i niskiej marży.

Całość artykułu dostępna jest pod adresem: „Gracz na rynku budowlanym i na polu golfowym -Krzysztof Bednarek "

SOLIDNA KONSTRUKCJA DLA TWOICH INWESTYCJI

Jesteśmy generalnym wykonawcą hal produkcyjnych, magazynowych, logistycznych, handlowych, sortowni oraz hangarów lotniczych, także w formule zaprojektuj i wybuduj. Przejmujemy na siebie kolejne etapy realizacji, począwszy od projektowania, poprzez formalności urzędowe, kończąc na budowie obiektu i zagospodarowaniu jego otoczenia.

Posiadamy własne biuro projektowe, dzięki czemu możemy optymalnie dopasować projekt do potrzeb Zamawiającego, a podczas budowy reagować sprawnie i wprowadzać modyfikacje pożądane przez Inwestora. Nasi projektanci korzystają ze specjalistycznego oprogramowania m.in.  Autodesk Robot Structural Analysis i Tekla Structures. Jesteśmy otwarci na nowości technologiczne i współpracujemy z ośrodkami naukowymi (m.in. Politechniką Łódzką).

Z nami możesz być spokojny o terminową realizację robót. Wszystkie odbiory techniczne naszych obiektów przebiegają bez problemów. Nasza kadra inżynierów zdominowana jest przez absolwentów Wydziału Budownictwa Politechniki Łódzkiej, ludzi posiadających doświadczenie, dużą wiedzę, ale przede wszystkim pracujących z pasją.

Jesteśmy wiarygodnym partnerem, czego potwierdzeniem są zadowoleni klienci powracający z kolejnymi budowami obiektów przemysłowych, a także setki otrzymanych referencji i liczne nagrody, m.in. w konkursie Budowa Roku (zwanego nieoficjalnie polskimi Oscarami Budownictwa), czy Gazele Biznesu. Od 2004 roku jesteśmy nagradzani Certyfikatem Jakości Biznesu przez kapitułę programu Przedsiębiorstwo Fair Play. Spełniamy wymogi normy zarządzania jakością ISO 9001 i przestrzegamy obowiązującego prawa budowlanego. Jesteśmy członkiem Business Centre Club oraz zrzeszeń branżowych m.in. Polskiej Izby Konstrukcji Stalowych.

Umożliwiamy Inwestorom różne warianty rozliczeń i uzgodnienie wygodnej formy płatności. Wykonujemy hale przemysłowe o przeróżnym przeznaczeniu. Zrealizowaliśmy około 300 inwestycji i wybudowaliśmy już ponad milion metrów kwadratowych.  Naszą domeną są nie tylko hale stalowe, ale także hale hybrydowe (stalowo-żelbetowe). W swoim portfolio mamy realizacje m.in. dla DB Schenker, BSH, Orlen, Synthos, Vos Logistics, LG Electronics, VPK Packaging, Hoop Polska, Aflofarm, Polros, Medax czy Aliplast.

Wypełnij formularz i otrzymaj bezpłatną wycenę inwestycji