6 grudnia 2013 r. w Sali Kongresowej Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie podczas Wielkiej Gali "Przedsiębiorstwa Fair Play" odbyło się oficjalne ogłoszenie wyników całorocznej weryfikacji wszystkich firm zgłoszonych do uzyskania tytułu i certyfikatu "Przedsiębiorstwo Fair Play" 2013.

Organizatorem programu jest Fundacja „Instytut Badań nad Demokracją i Przedsiębiorstwem Prywatnym”.

Program jest afiliowany przy Krajowej Izbie Gospodarczej. Jest to realizowane na skalę ogólnopolską wiarygodne przedsięwzięcie, w którym oceniane są wszystkie aspekty działalności firmy, uwzględniające miedzy innymi sposób i styl prowadzenia przedsiębiorstwa, a nie tylko jego wyniki ekonomiczne czy jakość wyrobów.

Celem programu „Przedsiębiorstwo Fair Play” jest promowanie etyki w działalności gospodarczej rozumianej jako zespół norm rzetelnego postępowania we wzajemnych relacjach przedsiębiorców z klientami, kontrahentami, pracownikami, wspólnikami, społecznością lokalną, a także władzą lokalną i państwową. Ideą programu jest zachęcenie wszystkich firm w Polsce do zachowań etycznych i wprowadzenia stosownych zmian nie tylko w wewnętrznej organizacji pracy, ale także do kształtowania pozytywnych relacji ze społecznością lokalną oraz dbałości o środowisko naturalne.

Fair Play 2013

Certyfikat Fair Play 2013 Fair Play 2013 Fair Play 2013 Fair Play 2013 Fair Play 2013 Fair Play 2013 Fair Play 2013

SOLIDNA KONSTRUKCJA DLA TWOICH INWESTYCJI