Polski Związek Inżynierów i Techników Budownictwa, przy współpracy Ministerstwa Infrastruktury oraz Głównego Urzędu Nadzoru Budowlanego, po raz kolejny zorganizował konkurs Budowa Roku.

Konkurs ten jest jednym z najbardziej prestiżowych przeglądów osiągnięć polskiego budownictwa, zwany też "Oscarami Budownictwa".

W tegorocznej XIX edycji wzięło udział 61 budów, zgłoszonych przez inwestorów, deweloperów oraz samorządy terytorialne. Nagrodzone i wyróżnione w dziewięciu kategoriach budowy (z zakresu budownictwa mieszkaniowego, biurowego, przemysłowego, użyteczności publicznej, szkolnego i sportowego, rewitalizowanego oraz drogowo - kolejowego) charakteryzują się nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi, wysoką jakością wykonawstwa robót, dobrą organizacja procesu budowlanego, zapewnieniem bezpieczeństwa pracy oraz ochrony środowiska.
Wśród laureatów konkursu znalazła się hala produkcyjno-magazynowa zrealizowana przez firmę Ocmer Sp. z o.o. dla Aquila Radomsko, która otrzymała nagrodę III stopnia.

Budowa Roku 2008

SOLIDNA KONSTRUKCJA DLA TWOICH INWESTYCJI