Ocmer Sp. z o.o. wkracza ze swoją ofertą na rynek białoruski. Już niedługo powstanie tam skład artykułów ogrodniczych i hala produkcyjna. Dlaczego właśnie Białoruś? Ponieważ mimo kryzysu gospodarczego sektor budowlany w tym kraju wciąż rozwija się bardzo dynamicznie.

Białoruś to rynek o ogromnym potencjale, który właśnie otwiera się na zagraniczne inwestycje. Dla firmy Ocmer jest to więc idealny moment, by wkomponować konstrukcje stalowe oraz hale żelbetowe w krajobraz tego kraju. Właśnie dlatego zarząd przedsiębiorstwa zdecydował się na ekspansję w tym kierunku i podpisał umowę z białoruską firmą, która zostanie jego oficjalnym partnerem. Ponadto Ocmer już po raz drugi uczestniczył w największych targach budowlanych na Białorusi – BUDPRAGRESS. Przedsiębiorstwo zaprezentowało tam swoją kompleksową ofertę m. in. hale produkcyjne, magazynowe, handlowe, sportowe, czy logistyczne.
Warto dodać, że w  listopadzie ubiegłego roku Ocmer uzyskał certyfikat dla swoich rozwiązań konstrukcyjnych na Białorusi. Obecnie mają tam już miejsce pierwsze realizacje firmy – hala produkcyjna dla HAVER BY w miejscowości Lida oraz skład artykułów ogrodniczych dla UNITED COMPANY w Mińsku.

Konstrukcje stalowe i żelbetowe na wschodzie

Zdaniem ekspertów działania mające na celu liberalizację gospodarki zostały na Białorusi w sposób znaczący podjęte dopiero na przełomie 2008 i 2009 roku. Daje to pozytywne prognozy dla inwestycji zagranicznych, które prawdopodobnie już niedługo zaczną się intensywnie rozwijać na tamtejszym rynku. Jest to więc właściwy moment, by hale stalowe i żelbetowe firmy Ocmer stały się poważnym graczem w białoruskim sektorze budowlanym. Ponadto planowane przez rząd ulepszenia w prawie podatkowym, antymonopolowym, certyfikacji, a także procedurach związanych z budową oraz obrotem nieruchomości to wręcz rewelacyjne prognozy dla biznesowego rozkwitu regionu.

Hale stalowe na Białorusi Hale stalowe na Białorusi

SOLIDNA KONSTRUKCJA DLA TWOICH INWESTYCJI