Firma Ocmer Sp. z o.o. w dniu 04.06.2008 r. podczas uroczystej gali w Warszawie odebrała certyfikat wiarygodności i rzetelności gospodarczej przyznawany przez Wrocławską Izbę Gospodarczą w Programie "BIAŁA LISTA"

Biała Lista jest projektem, który powstał z inicjatywy Wrocławskiej Izby Gospodarczej. Program Biała Lista jest przedsięwzięciem zasadniczo różniącym się od dotychczasowych działań służących dostarczaniu informacji o wiarygodności gospodarczej.

Podstawowa różnica to pozytywny charakter zawartych w bazie informacji. Oznacza to, że umieszczone w niej podmioty zostały uznane za wiarygodne zgodnie z przyjętymi zasadami weryfikacji. Biała lista jest narzędziem promocji podmiotów zasługujących na zaufanie, stanowiących pożądanych partnerów w biznesie. Na liście tej znajdą się podmioty, które nie mają zaległych zobowiązań publicznoprawnych oraz regulują zobowiązania wobec wszystkich swoich kontrahentów bez znacznych opóźnień.

Biała lista jest Programem kształtującym wizerunek firmy jako dobrego płatnika i wiarygodnego kontrahenta co oczywiście pozostaje nie bez znaczenia na jej kontakty z partnerami.

Cele Programu "Biała Lista"

1. Promowanie zasad etyki w działalności gospodarczej rozumianej jako zespół norm rzetelnego postępowania we wzajemnych relacjach przedsiębiorców z klientami, organami władzy lokalnej oraz państwowej, podejmowanie w relacjach biznesowych działań zgodnych z obowiązującym porządkiem prawnym i powszechnie przyjętymi normami
  2. Wspieranie rozwoju firm poprzez promowanie przedsiębiorstw działających zgodnie z prawem i zasadami etyki, promowanie uczestników Programu na rynku krajowym.

Biała Lista - Program Promocji Rzetelnego Biznesu Biała Lista - Program Promocji Rzetelnego Biznesu Biała Lista - Program Promocji Rzetelnego Biznesu

Biała Lista - Program Promocji Rzetelnego Biznesu

SOLIDNA KONSTRUKCJA DLA TWOICH INWESTYCJI